Nieuwe Arriva dienstregeling 2020: dit zijn de belangrijkste veranderingen

dienstregeling bussen nieuwkoop 2020

Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Zondag 15 december wijzigt de huidige dienstregeling van vervoersmaatschappij Arriva. Voor gemeente Nieuwkoop vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats: zo komt er een betere aansluiting op de treinen naar Woerden en komt er een nieuwe sneldienst lijn voor extra ritten in de ochtendspits. In dit artikel zetten we de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Buslijn 101, lijn Nieuwkoop-Woerden, zal een betere aansluiting krijgen op treinen naar Woerden. In de middagspits rijden er twee ritten richting Woerden en een extra rit richting Nieuwkoop. “Dit biedt voor scholieren en forenzen van/naar Utrecht meer en betere reismogelijkheden”, meldt gemeente Nieuwkoop, die eerder dienstregeling wijzigingen voor 2020 op een rij zette.

Lees ook: Opvallend: Petitie gestart om Uithoornlijn door te trekken naar Alphen via Nieuwkoop

Een andere wijziging voor reizigers naar en van gemeente Nieuwkoop is de komst van een nieuwe sneldienst lijn, buslijn 247 van Ter Aar naar Alphen aan den Rijn Station. Dankzij deze nieuwe buslijn zijn reizigers in de ochtendspits volgens Arriva ‘7 minuten eerder op bestemming’ wanneer zij van Nieuwveen naar Alphen aan den Rijn reizen. De bussen op deze lijn slaan namelijk Noordeinde en Zevenhoven over. Ook rijden de bussen op deze lijn in Alphen aan den Rijn niet via de Aarhof.

Ook bij lijn 182, van Alphen aan den Rijn naar Leiden Centraal station, vindt een belangrijke wijziging plaats: de bussen rijden niet meer door Hoogmade heen, maar gaan buitenom via de provinciale weg. “De route door het dorp is niet geschikt voor het busverkeer. Daarnaast willen wij de doorgaande reizigers tussen Alphen, Ter Aar, Woubrugge en Leiden een snellere en betrouwbaardere route bieden door buitenom te rijden via de provinciale weg”, aldus Arriva.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?