Nieuwe buitenrijbaan nodig op Manege De Tijd: Vrijwilligers beginnen inzamelingsactie

 ©Manege De Tijd

Manege De Tijd is een manege voor mensen met verschillende verstandelijke en lichamelijk beperkingen. De manege is 25 jaar geleden opgericht door vrijwilligers en wordt nog steeds geheel door vrijwilligers gerund. Zij zijn nu een actie gestart om geld in te zamelen voor vervanging van de buitenrijbaan.

De manege is te vinden op het terrein van Huize Ursula/Ipse de Bruggen in Nieuwveen. Zestig ruiters volgen er paardrijles. Naast de lessen worden ritten georganiseerd met de huifkar en het huifbed.

De manege krijgt geen subsidies. “De contributie van de ruiters is onze bron van inkomsten”, vertelt vrijwilliger Annemieke Leliveld. “Deze inkomsten dekken de kosten voor het voer voor de vijf paarden en de basiszorg bij de dierenarts/hoefsmid. De aanschaf en het onderhoud van alle voorzieningen, zoals nieuwe paarden, buitenrijbaan, binnenrijbaan, tuig, huifkar, huifbed kunnen we alleen bekostigen met sponsorinkomsten en uit extra activiteiten van de vrijwilligers.”

Veiligheid
Het hek van de buitenrijbaan is aan vervanging toe. ©Manege De Tijd

De omheining van de buitenrijbaan dateert van 1996. “Door goed onderhoud en verschillende extra aanpassingen hebben we deze steeds bruikbaar en veilig kunnen houden. Nu is de kwaliteit van het houtwerk zo achteruitgegaan, dat we de veiligheid voor onze ruiters en de bezoekers niet meer kunnen garanderen. Daarbij moet deze omheining bij ons hoger zijn dan een reguliere buitenrijbaan, zodat bezoekers de paarden niet raken als deze in de bak zijn of over het hek heen hangen. Er is ook een speciaal hek gemaakt zodat kleine kinderen niet zomaar de rijbaan kunnen betreden als de paarden daar lopen. Voor de ruiters zit de veiligheid vooral in het minder snel ergens achter blijven hangen met hun voet.”

Manege De Tijd roept mensen op om te helpen het bedrag voor de buitenrijbaan bij elkaar te krijgen. Doneren kan via deze link.

Facebookpagina Manege De Tijd


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?