Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Afgelopen maand heeft gemeente Nieuwkoop een nieuw omheind hondenspeelveldje aangelegd aan de Dijk. Niet iedereen blijkt even enthousiast over het speelveldje. Op social media verschenen de afgelopen periode berichten met minder positieve reacties.

“Was dit nu echt nodig? Ik vind dit reuze zonde”, meldt ene Femke. Dirk laat weten niets te hebben gehoord: “Ik woon er en heb niets gehoord van de gemeente”. Andrea heeft haar twijfels: “Gemengde gevoelens. Leuk, hier is dus wel geld voor, maar twee hekjes plaatsen om het grote losloopgebied Meijepark en Strand Zomer scheiden is geen geld voor?”.

Toch blijkt het initiatief ondersteund te zijn door meerdere inwoners: “Het idee voor dit omheinde veldje komt van een initiatief wat door 83  inwoners uit Nieuwkoop is ondersteund”, meldt een woordvoerster van de gemeente Nieuwkoop aan De Nieuwkoper.

ZIE OOK

Binnenkort een nieuw omheind hondenspeelveld tegen de dijk

Of de gemeente ook geluisterd heeft naar de mening van omwonenden of hier onderzoek naar gedaan heeft? Dat was volgens de gemeente niet nodig, gezien de afstand van direct aanwonenden: “Het gebied wat nu is omheind kent niet direct aanwonenden omdat het op c.a. 25m vanaf de woningen ligt. Dit in combinatie met het aantal reacties heeft ons doen besluiten om zelf geen aanvullend onderzoek te doen”, aldus de gemeente.

ZIE OOK

Komende maand extra controle op opruimen hondenpoep bij Maarten Freeke Wije