Foto: © Dixie Six Allstars

De maandelijkse jazz-zondagen in De Hollandsche Leeuw gaan ook in de nazomer gewoon door. Op zondag 8 september wordt Nazomerjazz georganiseerd. Vanaf 15.30 uur kunnen bezoekers van de Nieuwkoopse herberg aan de Dorpsstraat onder andere genieten van traditionele jazzmuziek van de Dixie Six All Stars.

Na een periode van afwezigheid zal contrabassist en Nieuwkoper Carla Tavenier-Kok weer van de partij zijn. Gerard Tavenier, banjo en gitaar, keert part time terug in de band. Hij zal zijn vaste invaller in de afgelopen maanden Gé de Jong, banjo, in een aantal nummers ondersteunen met gitaar. Bert Vogelzang, bekend van o.a. Jazzterix, de Reunion Jazzband en de Willy Ashman Band, speelt trompet.

Lees ook: Nieuwe variant op Jazz aan de Plazz: Jazz Festival

Vanaf 15.30 uur kan er weer geluisterd worden naar de traditionele jazzmuziek van de Dixie Six All Stars, muziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw: swingende dixieland, New Orleans jazz en een vleugje swing in de stijl van Duke Ellington. Goed in het gehoor liggende jazzmuziek. Matthijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop organiseert deze jazzmidagen elke tweede zondag van de maand. De toegang is gratis.