Mogelijk woningen op Tochtpad Noordeinde: college van B&W biedt startnotitie aan

woning tochtpad noordeinde

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Er is een kans dat er mogelijk ruimte komt voor woningbouw langs het Tochtpad in Noordeinde. Het college van B&W heeft de startnotitie ‘Herontwikkeling Tochtpad Noordeinde’ aangeboden aan de gemeenteraad, waarin het gaat over twee toekomstige woningbouwlocaties langs het pad. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 28 mei een besluit over deze startnotitie.

Basisschool De Zevenhof en Johannes de Doper fuseerde in Noordeinde, waarna ze verder gingen als Daltonschool De Diamant. Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen van beide scholen op een locatie les zouden krijgen, werden er noodlokalen geplaatst. De Zevenhof werd gesloopt, tegelijkertijd werd er gestart met de bouw van een nieuwe Integraal Kind Centrum.

Wanneer het nieuwe IKC klaar is, naar verwachting in de zomer van 2021, zullen alle leerlingen naar de nieuwe locatie verhuizen en komt de locatie van de De Diamant in Noordeinde vrij. Het oude pand van basisschool Johannes de Doper zou dan gesloopt kunnen worden, waarmee er ruimte komt voor woningbouw.

ZIE OOK:

Naam nieuwe Integraal Kindcentrum Ter Aar bekend: ‘IKC De Vaart’

Het college denkt in eerste instantie aan woningen voor starters, studio’s voor jongeren en woningen voor ouderen. Wethouder Guus Elkhuizen meldt dat er uit gesprekken met de dorpsraad is gebleken dat er met name behoefte is aan dit type woningen: “Uit gesprekken met de dorpsraad maken we op dat er vooral behoefte is aan woonruimte voor jongeren en starters. Bij het maken van onze plannen betrekken we omwonenden, woningcorporaties en de dorpsraad van Zevenhoven en Noordeinde”, aldus Elkhuizen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?