De volledige binnenzijde van de Mandarin is gestript en opnieuw ingericht. ©TK Photography 2021

Janny Man straalt. Precies op de geplande datum, op 1 september, opende zij de deuren van haar restaurant Mandarin in Nieuwkoop dat in vier maanden tijd een volledige metamorfose heeft ondergaan. Zij vierde de opening met genodigden.

Om half 5 is Janny’s man Sander met het laatste klusje bezig. Maar hij valt amper op; het stralende nieuwe interieur trekt alle aandacht naar zich toe. De donkerblauwe pilaren en het plafond, een wand met een Oosters behang, de stijlvolle bar waar de kok sushi maakt met achter zich een enorme afbeelding van een Oosterse schone, de kersenbloesemboom in het midden van de zaak, de ronde lederen banken rond de mooie tafels, de met blauwe verlichting glimmende wijnflessen in de klimaatkast; alles klopt.

Bekijk het eindresultaat in deze video:

De verbouwing was een flinke klus. “Het was aanpoten”, vertelt Janny Man. “Zeker ook omdat het een oud pand is. Veel is scheef, dus we kwamen echt van alles tegen. We moesten alles demonteren, elk schroefje is eruit gedraaid. Vooral mijn man Sander heeft er enorm veel werk aan gehad. En alle collega’s hebben meegeholpen.”

Niet alleen de inrichting is veranderd, ook de naam van het restaurant heeft een make-over ondergaan. “We hebben gekozen voor ‘Mandarin Fushion & Lounge’, want waar in Nieuwkoop kun je naast dineren ook borrelen?”, stelde Man zichzelf de vraag. Het restaurant is dus tevens loungebar met op vrijdag en zaterdag zelfs een sluitingstijd van 1:00 uur.

Nieuw concept

Het Mandarin team besloot met de heropening voor een nieuw concept te gaan. “We hebben gekozen voor Shared Dining. Met luxe tapasgerechten, zoals eendenborst en lamsrack. De gasten bestellen steeds per tweetal twee tot vier gerechtjes en delen deze met elkaar. Op deze manier wordt de maaltijd een complete beleving, dineren wordt echt tafelen.”

Elke vier maanden wisselt de kaart, een kaart die een combislag is van de Aziatische keuken en van sushi. En binnenkort volgt een cocktailkaart. “Wij willen een plek creëren die verbindt. Een restaurant zijn om te dineren, maar ook een locatie worden waar men kan netwerken, waar jonge ondernemers kunnen sparren, maar de meer ervaren ondernemers zich evengoed fijn voelen. En wanneer een groepje vriendinnen een wijntje wil doen met een hapje en een praatje, dan kan dat ook. En we gaan ons richten op groepen.”

Evenementen

De donderdag wordt de avond van de evenementen, de eerder georganiseerde Game Nights komen terug. Ook de seniorenavonden op de maandag staan op de planning om te herintroduceren. En zoals het de ambitieuze Janny betaamt, nieuwe ideeën heeft ze alweer volop. Maar dat is voor later. Eerst gaan zij en haar team eindelijk weer eens echt gasten ontvangen. “Tot en met zaterdag zitten we vol.”