Beeld: Ter illustratie © Pixabay

Wat afkoeling kan komende week lekker zijn: hoewel het nog de vraag is of er sprake zal zijn van een hittegolf in Nieuwkoop, wordt het gegarandeerd warm. Voor de ijsliefhebbers is er goed nieuws: Gelato Paulo bezoekt Nieuwkoop nu steeds vaker met zijn rijdende ijssalon. Wil je dat de ijscoman ook door jouw straat rijdt? Dat kun je doorgeven!

“Ik ben nog beetje de routes aan het maken, maar de laatste keren ben ik diverse straten al geweest”, laat de enthousiaste ijscoman weten aan De Nieuwkoper. Vandaag, dinsdag 23 juli, staat Gelato Paulo vanaf 15.30 uur bij het Zuideinde. In de avond passeert de ijssalon op wielen de Gabrielstraat, Bernardlaan, Berkenlaan, Meidoornlaan, Waterleliestraat en de Schippershaak.

Roomijs
De ijswagen is gevuld met verschillende soorten roomijs: van aardbeien roomijs tot Oreo roomijs. Per bol betaalt men € 1,-. Opvallend is dat inwoners zelf straten kunnen doorgeven aan de ijscoman, zodat hij weet waar hij allemaal langs moet rijden. Dit kan makkelijk via Facebook.

ZIE OOK

Dierenspeciaalzaak Rijnbeek biedt verkoeling voor huisdieren tijdens hittegolf

Alphen aan den Rijn
Gelato Paulo rijdt met name door wijken in Alphen aan den Rijn, maar op Facebook is te zien dat de ijscoman ook zo nu en dan in Nieuwkoop te vinden is: zo werd de wagen vol met Italiaans schepijs op 13 en 16 juni ‘s avonds in diverse wijken in Nieuwkoop gespot, waaronder de Meidoornlaan en de Marisstraat.