Langeraarder Pieter van Santen brengt kerstprogramma in theater

Pieter van Santen Medium Francois Hendrickx (1)

Foto: Portret van Pieter van Santen bij de Langeraarse Plassen © François Hendrickx

De Langeraarse jazzpianist Pieter van Santen zal zijn eigen kerstshow in Waddinxveen en Rotterdam spelen. In Waddinxveen speelt van Santen op 14 december om 20.15 uur in Cultuurhuys de Kroon,  in Rotterdam op 8 december om 15.00 uur in Theater ’t Kapelletje. De kerstshow is een humoristische muzikale voorstelling met ‘absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met nieuwe Nederlandstalige ironische tekst’.

Volgens de jazzpianist uit Langeraar is de kerstshow een aanrader voor degenen die eens wat anders willen met Kerst: “Het is een alternatief kerstspektakel voor diegenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan Kerst is dit een echte aanrader!”, aldus van Santen.

Lees ook: Café ‘T Woutje heeft bomvolle agenda voor de feestdagen

Pieter zingt zelf, speelt piano en tenorsax. Hij wordt begeleid door Hans Voogt op de contrabas/gitaar en Wilco de Witte op het slagwerk en bas. Na de voorstelling kunnen bezoekers de cd ‘Van Santen zingt zelf zalige kerstsongs’ aanschaffen. Voor elke verkochte cd wordt er € 5,- gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar de spierziekte Dunnevezelneuropathie (DVN).

In Theater ’t Kapelletje aan de Van der Sluysstraat 176 in Rotterdam speelt Pieter van Santen op 8 december om 15.00 uur. Tickets kosten € 12,50. Anderhalve week later – op 14 december – speelt van Santen de kerstshow om 20.15 uur in Waddinxveen in Cultuurhuys de Kroon aan het Gouweplein 1. Hier betaalt men € 14,- per persoon voor.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?