Penningmeester Arnold van der Lee overhandigt Natasja Borst bloemen en bedankt haar voor haar inzet. ©Kwiek

Natasja Borst is ruim 25 jaar verbonden geweest aan sportvereniging Kwiek in Nieuwveen. Donderdag 16 december kwam daaraan een einde.

Natasja begon op jonge leeftijd zelf met gymnastiek, maar de juf helpen en later zelf gymjuf worden, was een roeping en een passie tegelijk. Natasja Borst heeft vele uren in gymzalen doorgebracht.

Ze begon als leerling onder andere bij de gymjuffen Joke Putker en Karin van Leeuwen en is een waardige opvolgster gebleken. Heel veel kinderen (en uiteraard ook hun ouders en andere familie) hebben van haar inzet genoten. Natasja gaf op liefdevolle wijze les en won de harten van alle kinderen. De laatste tijd gaf Natasja alleen nog peuters en kleuters les, maar in de jaren daarvoor trainde ze ook veel selectiemeisjes. En niet onverdienstelijk, want ze behaalde met haar “Kwiek-meiden” veel prijzen.

Afscheidsfeestje
Leerlingen nemen afscheid van juf Natasja. ©Kwiek

Een klein comité van oudgedienden en vrienden heeft Natasja een kort afscheidsfeestje bezorgd. In verband met alle beperkingen is na de laatste les buiten (voor de ingang van De Ringkant in Nieuwveen) een korte ceremonie gehouden. Leerlingen, ouders, (oud) bestuursleden en turncollega’s kwamen bloemen en bedankjes brengen. 

Namens een aantal van hen overhandigde Peter Vos een boek met vele herinneringen. Arnold van der Lee zette haar namens het Kwiek-bestuur in de bloemen. Natasja zelf was behoorlijk verrast met al die aandacht, maar was blij met zoveel dankbaarheid.

In Nieuwveen raakt Natasja zeker niet uit beeld. Zij werkt als begeleider in een woongroep op Ipse de Bruggen en daarnaast heeft ze veel werk aan haar activiteitenclub ‘De Bende’.


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire, goedbezochte website. Het liefst met een liggende foto (breder dan hoog).