Kunst Zonnebloem Nieuwveen in de etalage

Op 1 september onthulden twee Zonnebloemgasten het resultaat van het ‘Fleurig kleuren’ project. De kunstwerken zijn drie maanden lang te bewonderen in een etalage van Jac. Stouten aan de Dorpsstraat in Nieuwveen.

Veel Nieuwveense Zonnebloemgasten hebben in maart meegedaan met het ‘Fleurig kleuren’ project. Een kleine thuisactiviteit om de gasten in coronatijd wat op te fleuren. Alle gasten ontvingen een koker met kleurplaten en potloden. Er is hard gewerkt, zelfs met hulp van kinderen en kleinkinderen.

Meer dan zestig kleurplaten zijn ingeleverd en daarna is druk geknipt en geplakt. Knipsels uit alle kleurplaten zijn verwerkt in twee kleurkunstwerken. De ondergrond is gemaakt door Marie-José Kleibrink, gebaseerd op de sfeer van de ‘Zonnebloemen’ van Van Gogh.  “We gaan niet voor minder”, vindt De Zonnebloem afdeling Nieuwveen.

Opening mini-expositie

Woensdag 1 september hebben mevrouw Burgmeijer en mevrouw Blom, beiden Zonnebloemgasten uit Nieuwveen, de mini-expositie geopend in het bijzijn van een groep Zonnebloemvrijwilligsters. De Zonnebloemkunst met foto’s van the making of is in september, oktober en november te bewonderen in de etalage van Jac. Stouten aan de Dorpsstraat 24 in Nieuwveen.

“Het resultaat van ons gezamenlijke project mag er zijn en we zijn er super trots op”, besluiten de vrijwilligers van de Nieuwveense Zonnebloem.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?