Koningsdag Zevenhoven Thuisblijfeditie 2

Het Oranjecomité Zevenhoven in 2020. ©Facebook Koningsdag-Zevenhoven

Nadat vorig jaar op het laatste moment Koningsdag werd afgelast, was het voor dit jaar al eerder duidelijk dat het weer geen normale Koningsdag ging worden. Het Oranjecomité Zevenhoven heeft daarom weer een thuiseditie opgezet.

“Ook dit jaar hebben we een mooi alternatief programma bedacht om er samen toch een beetje het Oranjegevoel in te houden”, schrijft het comité op social media.
 
Het eerste onderdeel van de Koningsdag Thuiseditie is de Oranjeloterij, die voor 2021 is omgedoopt tot De maak het thuis gezellig loterij. Een eerste lot is voor 5 euro te koop. “Hierbij ontvang je een Maak-het-thuis-gezellig-tasje. OP=OP”. Dit tasje is voorzien van alles wat nodig is voor een gezellige Koningsdag thuis. Van koek, nootjes, chips en drinken voor jong en oud tot versiering voor huis en tuin. Ieder volgend lot kost 2,50 euro. De loten zijn te koop via de Oranjeflyer die in Zevenhoven huis-aan-huis is bezorgd of door een mail te sturen naar oranjecomitezevenhoven@hotmail.com. De prijzen reikt het comité uit op 27 april.
 
Maar er is meer te beleven in Zevenhoven tijdens Koningsdag. Zoals de actie Versier je huis. Op de flyer staat: “Versier vóór 27 april je raam/huis/tuin. De tien leukste versieringen winnen een heerlijke Oranjetraktatie.” Het Oranjecomité keurt alle deelnemende huizen en reikt op Koningsdag zelf de prijzen uit (wordt thuisbezorgd).
Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen meedoen aan de Knutselkoning(in). “Wie is de beste knutselkoning(in)? Knutsel thuis de kleding voor jouw eigen koning of koningin. Maak een foto met jouw hoofd erboven en mail hem door. De leukste inzendingen ontvangen een prijs.”
 
Ook voor kinderen is de Oranjestraten-speurtocht op Koningsdag. “Ga tussen 10:00 en 13:00 uur op zoek naar alle Oranjestraten in het dorp.” Aan het eind van de speurtocht ontvangen de kinderen een Oranje attentie. Opgeven per groepje is verplicht met maximaal één begeleider boven de 17 jaar. Mail naar oranjecomitezevenhoven@hotmail.com en ontvang alle info en een starttijd.
 

Jouw Koningsdag op Nieuwkoper?

In bijna elk dorp van gemeente Nieuwkoop wordt normaliter Koningsdag gevierd. Een aantal dorpen organiseert dit jaar misschien niets. Maar veel dorpen zullen met een alternatief programma komen. Stuur ons het Koningsdagprogramma van jouw dorp, dan geven wij deze een plekje op De Nieuwkoper.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?