Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.  

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een beademingsapparaat in het ziekenhuis of de machinekamer op een schip. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek?  

Sterk Techniek Onderwijs Rijnstreek organiseert samen met het Groene Hart Leerpark Techniek Tastbaar.   

Dit doe- en beleef-event in de techniek laat leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op 30 september a.s. van 12.00 uur tot 20.00 uur bij Techniek Tastbaar bij het Groene Hart Leerpark. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.  

De breedte van Techniek  

De ruim 20 regionale bedrijven laten zien waar ze actief  in zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe! 

Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar (www.techniektastbaar.nl) bezoeken of filmpjes op youtube. Ook kunt u informatie vinden op Facebook, Twitter en Instagram.  

Nieuwsgierig geworden? 

Kom langs en beleef het zelf, vrijdag 30 september 2022 van 12.00 uur tot 20.00 uur, 

CSG Groene Hart Leerpark, Pr. Beatrixlaan 4, 2404 XC Alphen aan den Rijn