Coby Jansen-van Beelen zet koffie voor de bezoekers. ©Bianca de Lange

Coby Jansen-van Beelen ontvangt de bezoekers met koffie en thee. De koek staat op tafel en er hangt een gezellige en ontspannen sfeer. De koffieochtend in ‘t Anker in Nieuwveen waar ook boeken en puzzels van eigenaar wisselen, is weer van start gegaan.

Elke maandag is iedereen welkom tijdens de koffieochtend in gemeenschapsruimte ’t Anker in Nieuwveen. Ook deze maandagmorgen is er, ondanks het stormachtige en natte weer, een flinke club mensen naar ‘t Anker gekomen. “Ik heb het erg gemist de afgelopen tijd,” vertelt een bezoeker. “Het is zo’n fijne afwisseling van de week.” Coby Jansen-van Beelen, die de mensen deze morgen ontvangt, onderschrijft het belang van de koffieochtend: “Wij hebben in het verleden ook geprobeerd om een spelletjesochtend te organiseren, bijvoorbeeld met een sjoelbak. Maar wij hebben gemerkt dat de mensen vooral behoefte hebben aan koffie en een goed gesprek.”

Seniorenplatform

Vanuit het seniorenplatform is er in ’t Anker ook op de laatste woensdag van de maand een open tafel. Tussen 12:00 en 14:00 uur is het mogelijk om tegen een vergoeding samen te eten. Ook verzorgt de Protestantse Gemeente Nieuwveen elke tweede woensdag van de maand een gevarieerd programma.

“Iedereen is welkom”

Bijzonder aan de koffieochtenden in ’t Anker is, dat deze worden ondersteund door zowel de Katholieke als de Protestantse kerk in Nieuwveen. Samen zorgen zij ervoor dat de koffie gratis geschonken kan worden. “Het geloof staat niet centraal”, benadrukken de vrijwilligers: “Iedereen is welkom voor een kop koffie en een fijn gesprek.”