Kindcentrum Langeraar krijgt een naam

Het logo van Kindcentrum De Poel is klaar én onthuld. ©Aangeleverd

De naam van het Integraal Kindcentrum in Langeraar is onthuld. Het IKC in het centrum van het dorp gaat de naam Kindcentrum De Poel krijgen.

De onthulling gebeurde onder toeziend oog van de kinderen en medewerkers van basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer en van andere genodigden. Bijzondere getuige van dit heuglijke moment was wethouder Antoinette Ingwersen van gemeente Nieuwkoop, die met de ambtsketen van de burgemeester als loco-burgemeester, het moment voor de kinderen extra speciaal maakte. 

Vorig schooljaar barstte de strijd om de naam los. Er moest een overkoepelende naam komen voor het nieuwe Integraal Kindcentrum in Langeraar, waarbinnen Aeresteijn en SKL samen blijven werken. Kinderen, ouders, dorpsgenoten, iedereen mocht ideeën insturen. Al deze inzendingen zijn door een commissie bekeken, waarna één naam de overduidelijke winnaar bleek te zijn. Met dank aan Marloes Hoogerwerf heet Kindcentrum Langeraar vanaf nu ‘Kindcentrum De Poel’.

De Poel

De Poel is een bekend gegeven in Langeraar en Papenveer. Menigeen heeft wel eens een rondje poel gelopen of erin gezwommen en geniet op deze manier van de mooie natuur die het Groene Hart te bieden heeft. Daarnaast zitten er in de poel vele soorten vissen. Voor ons zijn dat alle kinderen, jong en oud, die allemaal hun eigen sprongen mogen maken en zo uiteindelijk de poel kunnen verlaten, op naar de wijde wereld.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?