Just4Kids Nieuwkoop 750: Leer alles over de geschiedenis van Nieuwkoop én win prijzen

Het dorp Nieuwkoop bestond in 2020 750 jaar. In 2021 wordt dit gevierd met een klein feestje. De organisatie wilde een groot feest vieren, maar corona gooit (voorlopig) roet in het eten. Maar de kids kunnen wel veel Nieuwkoop 750 leuks doen. Nieuwkoop 750 heeft een speciale Just4Kids pagina gemaakt. Kinderen kunnen er lezen en leren over de geschiedenis van Nieuwkoop, er is van alles te doen en er zijn prijzen te winnen.

In zeven hoofdstukken leren en lezen kinderen (voor volwassenen evengoed leuk) alles over de Nieuwkoopse geschiedenis. Over het ontstaan van Nieuwkoop en de vele ambachten die in het dorp eeuwenlang werden uitgeoefend. Zoals over de smederij die al snel tot de verbeelding spreekt. Ook het turfsteken heeft iets spannends en het rietsnijden wordt zelfs nog steeds gedaan. Verder de hennepteelt (toen het nog niet gebruikt werd als drug) en het droog maken van Nieuwkoop; belangrijke periodes die ook avontuurlijk aandoen.

Certificaat

Heb je alles bekeken (in veel hoofdstukken zijn ook video’s te bekijken) en gelezen, dan kun je je kennis testen met de quizzen. Rond je die quizzen goed af, dan kun je een certificaat opvragen. Want dan heb jij bewezen dat je een echte Nieuwkoop 750 kenner bent.

Prijzen winnen

Er zijn voor kinderen ook veel prijzen te winnen op de Nieuwkoop 750 Just4Kids pagina. Zij kunnen een prijspuzzel maken; een Woordzoeker waarbij drie spellen te winnen zijn. Er is de Just4Kids Toen/Nu Fotowedstrijd met als hoofdprijs een kindertablet. En er is een Kleurwedstrijd met prijzen voor drie leeftijdscategorieën.

Volop leuks (en leerzaams) voor de kids dus. En voor een groot deel ook absoluut een aanrader om als gezin te doen.

Ontdek: Just4Kids Nieuwkoop 750 Jaar


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?