Maak kans op vergroenmixen met de Vergroenquiz en vergroen de straat samen met de buren. ©Gemeente Nieuwkoop

Vergroenen van je tuin is echt niet zo moeilijk. Ontvang tips door de ‘Vergroenquiz’ te maken. Vervolgens kun je, met de vergroenmixen die je hiermee kunt winnen, je tuin in een handomdraai vergroenen.

Het voorjaar is begonnen. Hét seizoen van de bloemetjes en de bijtjes. Maar wist je dat juist deze diertjes het niet altijd even makkelijk hebben? De bebouwde omgeving met weinig groen vormt een bedreiging voor veel insecten, zoals bijen en vlinders. Draag bij aan een groenere omgeving door je tuin of balkon te vergroenen. Met gezellige voorjaarsbloeiers bijvoorbeeld. Maak de ‘Vergroenquiz’, ontvang handige vergroentips en maak kans op twee van de vijftig vergroenmixen. Een voor jezelf en een voor een ander. Want samen vergroenen is nog leuker. De mix kan zowel op het balkon als in de tuin geplant worden. Door het inheemse karakter van de bloemen groeien ze in iedere tuin en zijn ze aantrekkelijk voor de Nederlandse biodiversiteit. Maak de quiz via deze link. De actie loopt tot 1 mei.

Helpende hand

De gevolgen van de klimaatveranderingen zijn zichtbaar. De lucht om ons heen is vervuild en de hoeveelheid insecten neemt af. Hoe kunnen we helpen? Een steen vervangen voor groen is een goede eerste stap. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof (CO2) afgevangen. Bloemen en planten zijn dé voedingsbron insecten. Zo gebruiken vlinders en bijen de nectar van bloemen en eten rupsen de blaadjes. Dieren vinden in het groen weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en mensen voelen zich ook prettiger en gezonder.

LEES OOK:
Win een tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra