Jumbo Nieuwkoop geeft training ‘samen dementievriendelijk’ aan medewekers

jumbo nieuwkoop samen dementievriendelijk

Foto: Een groot gedeelte van het winkelpersoneel volgde de training. © Jumbo Nieuwkoop, Facebook

Hoe ga je om met dementie op de winkelvloer? Hoe herken je dementie en wat moet je vooral niet doen als je iemand met dementie herkent? Op deze en nog veel andere vragen weten de medewerkers van Jumbo Nieuwkoop nu een antwoord. Gisteravond volgde een groot deel van het personeel de training ‘samen dementievriendelijk’.

Samen Dementievriendelijk organiseert trainingen om zoveel mogelijk mensen te trainen om mensen met dementie écht te kunnen helpen. “Het is fijn als iedereen binnen de organisatie weet  hoe te handelen bij dementie op de werkvloer. Moeilijke situaties voor klanten of bezoekers met dementie worden dan snel opgelost of zelfs voorkomen”, meldt Samen Dementievriendelijk op haar website.

Lees ook: WIJdezorg organiseert cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers

Volgens Jumbo Nieuwkoop weet het winkelpersoneel nu beter hoe zij dementie kunnen herkennen en hoe zij hierbij kunnen helpen. “Gisterenavond heeft een deel van onze medewerkers de training ‘samen dementievriendelijk’ gevold. Daar hebben wij geleerd hoe wij, als winkelpersoneel, dementie kunnen herkennen, hoe we hierbij kunnen helpen en wat we vooral niet moeten doen”, aldus de supermarkt op social media.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?