Juf Vera van De Veenvogel geeft vanuit huis les aan kinderen in klas

Juf Vera van der Meer zit thuis, maar geeft de kinderen in de klas gewoon les. ©Vera van der Meer

De juf die op vrijdag voor groep 7 van basisschool De Veenvogel in Nieuwveen staat, is ziek vandaag. Juf Vera wil haar graag vervangen, maar zit thuis in quarantaine. Toch zijn de kinderen van groep 7 gewoon naar school gekomen en krijgen ze les van de juf die thuis zit.

“Vandaag geef ik les vanuit huis en de kinderen zijn in de klas. Dit hebben we nog niet eerder zo gedaan. Ik heb de primeur!” schrijft juf Vera van der Meer. Zij zit thuis in quarantaine, omdat in de klassen van haar twee kinderen coronabesmettingen zijn. Het is nu vijf dagen thuis blijven en dan een test doen om te kijken of ze zelf geen corona hebben.

“Gelukkig zijn onze leerkrachten inmiddels bedreven in lesgeven op afstand”, vertelt directeur van de school, Tanja van den Berg. Want het lesgeven via de webcam is niet nieuw. Dat heeft juf Vera, net als bijna alle leerkrachten van Nederland, al meerdere maanden gedaan. Maar toen zaten de kinderen zelf ook thuis. Vandaag zit groep 7 van De Veenvogel gewoon in de eigen schoolbanken van het eigen klaslokaal.

De juf is dus niet fysiek aanwezig in de klas, maar is wel te zien op het whiteboard in de klas. Zijzelf kan op deze manier de kinderen ook zien en de lessen kunnen gewoon doorgaan. “We hebben wel de schuifdeuren opengezet, zodat collega’s en ik een oogje kunnen houden op de klas. Want om de bewegingen binnen de school te beperken, gaan we de klas liever niet in”, aldus Van den Berg die de afgelopen periode al acht klassen naar huis moest sturen vanwege (mogelijke) coronabesmettingen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?