Foto: © Stichting Braderie Langeraar

Alweer voor de 40e keer vindt de jaarlijkse braderie in Langeraar plaats. Op zaterdag 14 september staan er meer dan 120 stands met verschillende producten. Er zijn luchtkussens, er kan er paard gereden worden en er worden verschillende spectaculaire demonstraties gegeven. Net als voorgaande jaren is er ook weer een duurzaamheidsplein te vinden en worden er optredens gegeven op het podium op het Kerkplein. De taartbakwedstrijd ‘Heel Langeraar bakt’ zal dit jaar volledig in het teken staan van het 40-jarig bestaan van de braderie.

De Langeraarse Braderie wordt een extra feestelijke jubileumeditie dit jaar: het is de 40e keer dat de grote braderie in Langeraar georganiseerd wordt. Dit jaar zijn er ook spectaculaire demonstraties met een grote Crashtender en een vliegtuig van de Brandweer en de EHBO. De demonstraties vinden plaats bij de parkeerplaats van Aeresteijn om 11.00 en 15.00 uur.

‘Heel Langeraar bakt’, de bekende taartwedstrijd, zal volledig in het teken staan van het 40-jarig bestaan. De bakkers mogen hun creativiteit de vrije loop laten en zelf bedenken wat voor ‘spektakel’ zij linken aan het 40-jarig jubileum. Tot 10.30 uur kunnen de deelnemers van de taartwedstrijd hun creaties inleveren. Van 10.30 tot 11.30 uur vindt de beoordeling plaats, waarna de prijsuitreiking gelijk plaatsvindt. Aanmelden voor de taartwedstrijd kan nog tot en met 13 september via taart@braderielangeraar.nl.

Lees ook: Torenschuddersfeest 2019: dit is het programma

Op het Kerkplein is het podium te vinden, waar diverse muziek- en dansoptredens gehouden worden. In de ochtend vinden er optredens van A3 Theatergroep plaats. Later, in de middag, zijn er dansoptredens van Creative Dance Creation. De muziekoptredens worden verzorgd door de feestkapel van Dice Musica en Koor Ademnood. Aan het einde van de middag sluit De Bende Braadt de optredens af.

Net als voorgaande jaren is er ook weer een duurzaamheidsplein. Diverse ondernemers uit Langeraar laten zien hoe zij duurzaamheid toepassen en geven bezoekers advies hoe zij zelf ook duurzamer kunnen worden. Dit jaar zijn er ook stands te vinden met meer informatie over duurzame energie en energieadvies. Honger gekregen op het duurzaamheidsplein? Dan kan er genoten worden van broodjes rivierkreeft, de ‘Invasie exoot’ de Amerikaanse rivierkreeft.