Op het terrein van Lawn TennisVereniging Zevenhoven aan de Stationsweg is een paar weken geleden een jeu-de-boulesbaan geopend. Het bestuur van LTVZ laat weten dat afgehangen kan worden via de KNLTB ClubApp.

De baan was voor de opening al een paar weken klaar voor gebruik. “Echter, er moest vanwege alle coronaregels goed nagedacht worden over hoe er verantwoord kon worden gestart”, schrijft het bestuur op LTVZevenhoven.nl. “Dit is vanuit het bestuur samen met Kees Voorn uitgewerkt. Kees zal vanuit LTVZ het gebruik van de jeu-de-boulesbaan (mede) begeleiden en als aanspreekpunt fungeren.”

Pia Voorn liet op 2 april op Facebook weten dat naast leden van de tennisvereniging, ook andere mensen lid kunnen worden. “Je bent lekker buiten actief en het is voor welke leeftijd ook”, enthousiasmeert zij Zevenhovenaren.

Samen bewegen

De jeu de boulesbaan is mogelijk gemaakt met subsidies en ondersteuning van Stichting Leefomgeving Schiphol, Rabobank Groene Hart, Gemeente Nieuwkoop en de LTVZ Club van 50. Op het bord bij de baan staat geschreven: “Deze subsidies zijn verstrekt, omdat samen bewegen gezond en sociaal is, en zo nieuwe verbindingen legt.”

Pia Voorn: “Vrijdag van 11:00 uur tot ongeveer 13:00 uur kun je komen kijken om te kijken of het het wat vindt. De baan is te bereiken via het hek van het tennispark, ga dan direct links”.