Jaarlijkse Lintjesregen: deze inwoners kregen vanmorgen een telefoontje van de burgemeester

burgemeester robbert-jan van duijn

Foto: Burgemeester Robbert-Jan van Duijn belde vanmorgen een aantal inwoners op met het leuke nieuws. © Robbert-Jan van Duijn, Facebook

De jaarlijkse Lintjesregen zag er dit jaar anders uit dan normaal: ook hierop heeft het coronavirus vat gekregen. In plaats persoonlijke uitreikingen van de Koninklijke Onderscheidingen Algemene Gelegenheid, vonden er mededelingen plaats via de telefoon. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn nam vrijdagochtend, mét ambtsketen én oranje stropdas, contact op met een aantal inwoners om hen het leuke nieuws mede te delen. De Nieuwkoper zet de ontvangers op een rijtje.

Frans Dobbe uit Ter Aar ontving een lintje. Al sinds 1977 is Frans voorzitter en drager van de lid van de Dragersvereniging St. Barbara. Daarnaast is hij sinds 1979 vrijwilliger en muzikant en vanaf 1980 bestuurslid bij Muziekvereniging door Samenwerking. Ook was Dobbe van 1987 tot 2018 vrijwilliger bij Triatlon Trainingsgroep Nieuwkoop, waar hij tevens 30 jaar lid van is geweest. Sinds 2013 tot de dag van vandaag zit Frans achter het stuur bij Stichting Oproep Bus Ter Aar.

Ook Peter Groen uit Nieuwkoop ontving een lintje:  hij is al sinds 1994 voorzitter bij Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop. Daarnaast is hij sinds 2015 bestuurslid van Ondernemers Platform Hollandse Plassen. Van 2002 tot 2019 was hij voorzitter van Stichting de Zevensprong. Sinds 2004 is hij voorzitter en lid van de klankgroep begeleidingscommissie beheerplan Natura 2000 Nieuwkoop. En daarmee houdt het nog niet op: Groen is ook deelnemer van Ondernemersvereniging Nieuwkoop, waar hij destijds is gevraagd om deel te nemen vanwege zijn grote netwerk en kennis. In de periode van 1998 tot 2000 was hij fractievoorzitter van het CDA, wethouder en locoburgemeester (bezoldigd).

Harrie Knoop uit Ter Aar kreeg ook een telefoontje van de burgemeester. De Ter Aarder was in de periode van 1997 tot 2001 bestuurslid in de rol van voorzitter van de Alphense Atletiek Vereniging ’36. Later, in de periode van 2010 tot heden, is hij als secretaris nog steeds actief bij de vereniging. Naast verschillende functies is Knoop ook lid van de technische commissie sinds 2015. Maar ook daar blijft het niet bij: sinds 2011 is Harrie namelijk ook zorgvrijwilliger bij de Hospiscegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Daarbij is hij ook nog bij meerdere functies actief bij Golfclub Zegersloot: sinds 2010 als gastheer, sinds 2013 als secretaris en waarnemend voorzitter van de marshalcommissie en sinds 2014 als jeugdcoach.

Ook goed nieuws voor Marieke van de Weele-Houdijk uit Nieuwkoop. Zij is sinds 2003 tot op de dag van vandaag voorzitter en vrijwilliger bij de stichting Baby Hope. Ze is ook sinds 2008 vrijwilliger bij basisschool De Rietkraag; als betrokken ouder is ze altijd bereid om iemand te helpen waar nodig, waaronder als luizenmoeder. Ook is zij vanaf dat jaar vrijwilliger geworden bij parochiekern Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart in Nieuwkoop. Sinds 2012 maakt Van De Weele-Houdijk onderdeel uit van de werkgroep Eerste Heilige Communie, waar de actie voor het Lilianefonds onder valt. Ook heeft ze meerdere jaren een project voor geloofseducatie geleid voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Daarbij is ze ook nog eens actief als mantelzorger, waarbij ze hulp biedt aan haar ouders bij de dagelijkse zaken.

Tenslotte ook een telefoontje voor André Wijfjes uit Ter Aar. André heeft in de periode van 1979 tot 1987 leiding gegeven aan de speltka van de stichting Scouting Abbe Pierre. Sinds 1987 tot heden is hij bestuurslid en voorzitter van deze stichting. Daarbij is hij sinds 1987 ook bestuurslid bij Stichting Rooms Katholieke Jeugdraad Nieuwveen, waar hij contacten onderhoudt met de gemeente Nieuwkoop en de verschillende verenigingen. 

ZIE OOK:

Ook lintjesregen bij de Brandweer Nieuwkoop

 

ZIE OOK:

Lintjesregen bij Brandweer Ter Aar: 11 brandweermannen krijgen Koninklijke Onderscheiding


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?