De inzameldagen van Cyclus zijn op 1 januari gewijzigd. Wil je weten wanneer jouw afval wordt ingezameld? Kijk in de digitale afvalkalender van Cyclus.

Je kan de digitale afvalkalender vinden op Cyclus. Of download de gratis app voor iOS en Android. Log in met je postcode en huisnummer voor het kalenderoverzicht. In 2022 haalt Cyclus net zo vaak jouw afval op als in 2021. 

Oud papier

De zeecontainers voor het oud papier zijn weggehaald door de gemeente. De opbrengsten vielen bijna weg tegen de kosten. Alle instanties die papier en karton in de containers inzamelden, gaan meedoen aan de huis-aan-huisinzameling. Hierdoor blijven de opbrengsten voor de clubs, verenigingen en stichtingen.

Een blauwe minicontainer voor papier en karton is aan te vragen bij Cyclus. Dit kan via info@cyclusnv.nl of 0182-547500 en kost niets. Het gebruik van een comtainer is voor de ophaalvrijwilligers fijner dan losse dozen. Er is minder losse rommel en ze hoeven minder te sjouwen. 

Oud papier kan ook nog steeds ingeleverd worden in de milieustraat in Nieuwveen.

LEES MEER:
Inzameling oud papier en karton wijzigt in 2022: papierzeecontainers verdwijnen

Oud papier en karton wordt ’s avonds of op zaterdag ingezameld. Wordt het oud papier bij jou doordeweeks ingezameld? Zorg dan dat het uiterlijk 18:00 uur aan de weg staat. Wordt het op zaterdag ingezameld? Zorg dan dat het uiterlijk 8:00 uur aan de weg staat.  

Al het andere afval bied je op de inzameldag voor 7:30 uur aan.