Inwoners uiten zorgen over hardrijders op de Kennedylaan: ‘Het is een racebaan’

kennedylaan nieuwkoop

Foto: De Kennedylaan in Nieuwkoop. © De Nieuwkoper

Op social media uiten verschillende inwoners van Nieuwkoop hun zorgen over het rijgedrag van automobilisten op de Kennedylaan. Op de weg – van de Buytewech naar de rotonde bij het Kennedyplein – zou volgens velen veel te hard gereden worden. Gemeente Nieuwkoop laat via een reactie op Facebook weten dat er komende week snelheidsmeters geplaatst gaan worden om de snelheden van beide kanten objectief te meten.

Op Facebookpagina Nieuwkoop is een discussie losgebarsten over de veiligheid van de Kennedylaan. Onder het bericht van het ongeluk van vorige week, waarbij een auto in botsing is gekomen met twee fietsers, delen omwonenden hun zorgen over de gereden snelheden van automobilisten. “De Kennedylaan is een racebaan ’s ochtends” en “Je bent al bang om vanuit de Larixstraat de Kennedy laan op te draaien. Ze rijden daar zo hard, dat het me verbaasd dat daar niet vaker wat gebeurd” luiden enkele reacties.

Over de exacte toedracht van het ongeval – waaronder gereageerd wordt – is nog niets bekend. Wel liet Politie Kaag & Braassem eerder deze week aan De Nieuwkoper weten dat de bestuurder van de auto vermoedelijk onwel geworden is achter het stuur.

Lees ook: Ongeval: auto en fietsers met elkaar in botsing op de Kennedylaan

Gemeente Nieuwkoop reageert in de openbare discussie dat er komende week snelheidsmeters geplaatst zullen worden: “De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Wel blijken er zorgen te zijn over de hoge snelheid waarmee gereden zou worden op de Kennedylaan. Deze week plaatsen we hier een snelheidsmeter zodat de we objectief in beide richtingen kunnen meten. Nadat de metingen zijn gedaan kan er een conclusie worden getrokken over de snelheid op de Kennedylaan. Afhankelijk van de conclusie bepalen we of en welke maatregelen er nodig zijn. Ook doen wij een beroep op jou als inwoner om alert te zijn op je eigen verkeersgedrag. Houd je aan de maximale snelheid, heb aandacht voor andere verkeersdeelnemers en pas je gedrag daar altijd op aan”, aldus de gemeente.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?