De scholen zijn weer begonnen: spandoeken, preventieborden en extra toezicht

Beeld: ©Politie Kaag & Braassem

De scholen zijn weer begonnen. Overal in de gemeente zijn preventieborden geplaatst en zijn er diverse spandoeken opgehangen. Politie Kaag & Braassem meldt dat zij ook extra toezicht gaan houden op  fietsers en controleren of kinderen veilig in de auto naar school gebracht worden.

“Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de middelbare school met een nieuwe fiets en een tas vol boeken. Een andere schoolroute, soms kilometers fietsen. In alle gevallen is de verkeersveiligheid erg van belang”, meldt de politie. Maar niet alleen fietsende kinderen hebben hier impact op:  “Dit geldt ook voor ouders die hun kind naar de opvang of basisschool brengen. Zorg dat uw kind veilig wordt vervoerd en draag zelf ook uw autogordel.”

LEES OOK:
Politie pakt jongens voor rijden op scooters zonder kentekenplaat, helm en rijbewijs

De politie vraagt ouders ook om extra aandacht te besteden aan de fiets van kinderen: “Met de donkere periode weer in het vooruitzicht is verlichting essentieel voor een veilige rit naar school of ’s avonds naar de sportvereniging.”

Veilig Verkeer Nederland
De scholen zijn weer begonnen is een campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN). “Rij je auto? Wees dan in augustus en september extra lief voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door je snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij, dankzij jou, veiliger naar school”, aldus VVN.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?