Inwoners opperen locaties voor starterswoningen

Gemeente Nieuwkoop vroeg haar inwoners in februari, namens de gemeenteraad, met ideeën te komen voor locaties voor starterswoningen. Er zijn dertig reacties binnengekomen die de gemeente hieronder presenteert.

In de reacties is een aantal locaties genoemd die bij de gemeente bekend zijn. Deze locaties staan in het integraal woningbouwprogramma dat de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Dat zijn bijvoorbeeld Ter Aar Noord-Oost (tegenover de Intratuin) en de scholenlocaties in Ter Aar. “Met deze locaties gaan we aan de slag.”

Andere locaties die genoemd zijn, zoals de Gerberastraat in Noorden en Langeraar Noord-West (achter de Koelemanstraat), heeft de gemeente ook in het vizier: “Op deze locaties bouwen wij in de toekomst woningen.”

Ruimte

Ook zijn locaties geopperd waar veel ruimte is. Bijvoorbeeld de weilanden ten noorden van de Noordse Dorpsweg, het gebied ten noorden van Woerdense Verlaat of de landen ten zuiden van Ter Aar. “Het klopt dat hier ruimte genoeg is, maar helaas is ruimte niet de enige voorwaarde waarmee we rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan het zo min mogelijk aantasten van het groen, de uitstoot van stikstof en de bestemming die een locatie heeft.”

De gemeente ontving ook ideeën die zij nog niet in het vizier had en waar woningbouw in de toekomst misschien wel mogelijk is. “We gaan deze locaties verder onderzoeken en houden je hiervan op de hoogte.”

Andere doelgroepen

Andere doelgroepen dan starters is de gemeente niet uit het oog verloren. Wethouder Guus Elkhuizen: “Wij zijn enthousiast over en dankbaar voor de vele ideeën die wij hebben ontvangen. In het integraal woningbouwprogramma zit een goede balans tussen het bouwen voor jongeren en starters, maar ook voor bijvoorbeeld gezinnen en ouderen. Hierbij houden we rekening dat het bouwen van nieuwe woningen voor doorstroming zorgt vanuit bestaande woningen. Zo hebben en houden wij oog voor het mogelijk maken van geschikte woningen op de juiste plekken voor iedereen.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?