Enkele weken na de zomervakantie levert Woondiensten Aarwoude op de voormalige basisschoollocaties in Ter Aar de eerste woningen op. Dit zijn zestien sociale huurwoningen op de locatie van De Vosseschans.

De zestien huurwoningen zijn comfortwoningen, ook wel hofjeswoningen genoemd. In opdracht van Woondiensten Aarwoude is Bolton Bouw BV gestart met de bouw. In februari werden de bodembronnen geboord voor de verwarming en koeling van de woningen. In maart begon het heien, evenals de voorbereidingen voor het maken van de fundering en de installaties onder de vloer. Zeer binnenkort begint het ‘stapelen’ van het in de fabriek gemaakt betonskelet van de woningen. De betonconstructie staat waarschijnlijk nog voor de paasdagen.

De hofjeswoningen zijn uitermate geschikt voor mensen die hun slaap- en badkamer op de begane grond willen. De woningen worden goed geïsoleerd en gasloos. Door zonnepalen op het dak worden de woningen als Nul Op de Meter (NOM) uitgevoerd. Huurders van Woondiensten Aarwoude die een sociale huurwoning in Ter Aar achterlaten, krijgen mogelijk voorrang bij de toewijzing van deze zestien woningen. Een verzoek van Aarwoude hiervoor ligt bij de gemeente.

Impressie van de hofjeswoningen
Fier Wonen

Dit jaar start ook de bouw van koopwoningen. Het project heeft de naam ‘Fier Wonen’ gekregen. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 21 koopwoningen, variërend in prijsklasse, voor verschillende doelgroepen en wisselende woningtypes. Alle woningen zijn duurzaam, gasloos en voorzien van een eigen bodemwarmtepomp (WKO). Daarmee zijn ze comfortabel en voorbereid op de toekomst.

De eerste drie maanden na de start van de verkoop van deze koopwoningen krijgen mensen die als inwoner ingeschreven zijn bij de gemeente Nieuwkoop of die de afgelopen tien jaar tenminste één jaar in de gemeente hebben gewoond, voorrang op geïnteresseerden van buiten de gemeente.

Woningtypes

Op de oude schoollocatie van De Vosseschans komt woningtype ‘De Albert’ met vier levensloopbestendige (senioren)woningen.

Op de Fontein-locatie komen acht hoek- en rijwoningen van het type ‘De Heijde’; eengezinswoningen, waarbij elke woning een privéparkeerplaats heeft. Ook komt hier woningtype ‘De Fontein’ met vier twee-onder-een-kapwoningen met garage en privéparkeerplaats.

Waar Het Kompas stond, komen vijf starterswoningen van het woningtype ‘De Jonker’. Deze woningen zijn een kans voor starters of alleenwonenden om een eigen huis te bemachtigen.

‘Fier Wonen’ komt woensdag 13 april (18:30 tot 20:00 uur) in de verkoop. Zodra de woningen zijn verkocht, start de aanvraag van de omgevingsvergunning. Vervolgens kan Bolton Bouw starten met de bouw. Naar verwachting is dat in het najaar van 2022.

Futurahuis

Tevens komt op de plek van Het Kompas een ‘Futurahuis’. Van Vliet Bouw bouwt dit kleinschalige woon- en zorginitiatief. In het Futurahuis wordt zelfstandig wonen gecombineerd met zorg op maat. Senioren die enige zorg nodig hebben, kunnen hierdoor toch zelfstandig blijven wonen. In het Futurahuis is ruimte voor zeventien wooneenheden voor alleenstaanden en twee wooneenheden voor echtparen, plus een beheerderswoning. Kijk voor informatie op www.futurazorg.nl.

“Woningbouwproject stimuleert doorstroming” – wethouder Guus Elkhuizen

Wethouder Elkhuizen is blij met de ontwikkelingen op de voormalige schoollocaties: “Het nieuwe IKC De Vaart is een parel in Ter Aar. De ‘oude schoollocaties’ lagen er wat verloren bij, zeker nadat de sloop van de scholen klaar was. Deze kale vlaktes zijn nu klaar om bebouwd te worden tot een mooi woningbouwproject. Ik ben blij met de komst van de sociale huurwoningen en de 21 koopwoningen. Deze bouw, maar zeker ook de komst van het Futurahuis, is hard nodig voor onze inwoners en zal een doorstroming van woningzoekenden betekenen. Ik hoop op een voorspoedige bouw. Dat omwonenden overlast zullen ondervinden, steek ik niet onder stoelen of banken. Daar staat tegenover dat we er iets moois voor terugkrijgen.”

Meer info

Meer over het project Vernieuwd Verbonden vind je nu al in de nieuwsbrief in de BouwApp. Omwonenden vinden deze nieuwsbrief binnenkort ook op de mat.