Ook in Nieuwveen komt een Integraal Kindcentrum (IKC). In 2022 kiest gemeente Nieuwkoop een locatie. Zij vraagt hierbij de hulp van inwoners.

In een IKC werken organisaties samen aan onderwijs, opvang, opvoeding en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast is een IKC een ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp. In het IKC in Nieuwveen krijgen in ieder geval basisschool De Veenvogel en Stichting Kinderopvang Liemeer een plek. Daarnaast bekijkt gemeente Nieuwkoop of een sportfunctie kan worden toegevoegd, als vervanging van De Ringkant.

Vier locaties

Er zijn vier mogelijke locaties. De gemeente is benieuwd naar de ideeën van haar inwoners bij deze locaties.

Het gaat om twee locaties in het gebied van de huidige gebouwen van basisschool De Veenvogel en zalencentrum De Ringkant. Een derde locatie is een stuk grond in De Verwondering. Dit ligt aan de Laan der Verwondering, aan de noordkant van het Zuidereiland. Een vierde locatie is aan de W.P. Speelmanweg op het terrein van voetbalvereniging Nicolaas Boys. Het IKC zou dan op de plek van het voorste voetbalveld komen, het voetbalveld wordt dan naar de achterkant van het terrein verplaatst.

De locaties zijn op een kaart geplaatst en te zien op het denkmee.nieuwkoop platform. Daar kun je ook reageren op de plannen. Direct naar deze pagina, klik hier.

Voor- en nadelen locaties

De gemeente zet komende tijd alle voor- en nadelen van de locaties op een rij. Ook hierbij mogen de inwoners meepraten. De gemeente kijkt in ieder geval naar:

  • hoeveel geld kost het om specifiek op deze locatie een IKC te bouwen?
  • is er voldoende ruimte op de locatie? 
  • welke mogelijkheden ontstaan voor woningbouw in Nieuwveen bij de keuze voor een locatie? 
  • hoe ligt de locatie ten opzichte van voorzieningen voor kinderen? 
  • biedt de locatie kansen voor het delen van ruimtes door verschillende partijen?
  • verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de locatie
  • de gevolgen van de keuze voor de locatie op de planning van de bouw van het IKC 

Misschien heb jij beelden en ideeën bij deze punten, of heb je andere punten die je erg belangrijk vindt. Bijvoorbeeld de ligging van de locatie ten opzichte van de directe omgeving. Reageren kan op deze pagina, onderaan.