Wij ontvingen een mail van Corrie van Koert die baalt dat de grote papierzeecontainers zijn weggehaald.

LEES OOK:
Inzameling oud papier en karton wijzigt in 2022: papierzeecontainers verdwijnen

Zij schrijft: “Al jaren (ik heb geen papierkliko gekozen) breng ik mijn oude papier bij de papiercontainer die bij mij in de straat staat.

Mijn zaterdagkrant – de rest van de week lees ik de digitale krant – komt bij mijn buren. Op mijn brievenbus zit een sticker dat ik geen reclamefolders wil en de rest van het papier verzamel ik in een tasje die ik dus wekelijks in de container gooi als ik er toch langs fiets om mijn boodschappen te doen.

Goed bezig dus, denk ik dan!!!

Nu heeft de gemeente besloten om die papiercontainers per 2022 weg te halen. Dat staat ook op de site van de Gemeente maar niet waarom men de containers heeft laten verwijderen.

Tja… wat moet je dan met je oude papier?  Ik heb natuurlijk een paar opties: Verbranden in de open haard… Stiekem bij de buren in de container gooien en daar geen vrienden mee maken… Een blauwe kliko bestellen bij de gemeente, mijn rozenperkje daarvoor opofferen en me ergeren aan nog zo’n stuk plastic in de tuin… of het in een doos aanbieden op de ophaaldagen. Dan heb ik weer een volgend probleem, ik heb geen dozen, omdat PostNL en DHL mijn deur voorbij gaan.

Jammer zo’n ontevreden inwoner van deze mooie gemeente.”

Corrie van Koert
Ter Aar


Jouw brief

Is er een verkeerssituatie, een overheidsbeslissing of een ander heikel punt in gemeente Nieuwkoop waarvan jij baalt of waarvoor jij aandacht zou willen vragen? Stuur een mail met jouw verhaal. Wij bekijken of jouw verhaal geschikt is als Ingezonden brief.

One Comment on “Ingezonden brief: Wat moet ik nu met mijn oud papier?”

Comments are closed.