Hoe Ontdeknieuwkoop.nl ook in deze tijd interessant blijft

ontek nieuwkoop coronacrisis

Foto: Ter illustratie. © MabelAmber/Pixabay

De coronacrisis heeft op veel branches enorme impact. Niet alleen op de detailhandel of in de zorg, maar ook in de toeristische sector is de klap voelbaar. Kranten staan vol met artikelen over vliegmaatschappijen die het zwaar hebben, vakanties die – hoogstwaarschijnlijk – niet door zullen en kunnen gaan én adviezen om zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat maakt het lastig voor Ontdeknieuwkoop.nl, de toeristische website van Nieuwkoop, zul je denken. Niets is minder waar: De Nieuwkoper observeerde het toeristische platform en zet op een rijtje hoe de website alsnog interessant weet te blijven in deze moeilijke periode. Een lesje out-of-the-box denken.

Elke dag lezersfoto’s van Tulip Festival

Wat kun je als website die met name gericht is op informeren over recreatie in deze tijd? Evenementen zijn er voorlopig niet, de UIT-agenda is leeg en de meeste recreatieve ondernemers sluiten verplicht hun deuren. Waar menig ondernemer in deze sector de handdoek in de ring gooit, besloot Ontdeknieuwkoop.nl het juist helemaal anders aan te pakken. Met een flinke database aan leuke foto’s van diverse evenementen, besloot het platform eerder om elke dag een leuke foto van Tulip Festival – wat dit jaar niet door kan gaan – te plaatsen. De kans is groot dat we ook op andere evenement-momentjes foto’s
van het verleden gaan zien. Zijn we er toch weer een beetje bij.

Overzicht van afhaal- en bezorgopties in de omgeving

We gaven het daarnet in de inleiding al aan: ook restaurants hebben het zwaar in deze periode. Dat er niet voor elke vorm van aandacht een euro neergelegd hoeft te worden, bewijst Ontdeknieuwkoop.nl ook. Het platform is een initiatief van Nieuwkoop Marketing en zij zetten zich in om de recreatieondernemers ondersteunen en te verbinden. En juist in deze tijd nog extra. Daarom hebben zij een actueel overzicht op de website gemaakt van restaurants en cafetaria’s die nu bezorgen. De Nieuwkoper maakte overigens een kosteloos bezorgoverzicht voor eten bestellen in Nieuwkoop tijdens corona. Ook richt Ontdek Nieuwkoop zich op alle recreatieve initiatieven en mogelijkheden die er nog wel zijn, zoals de verhuur van fluisterboten en wandelen en fietsen.

Nog actiever op social media

Dat Ontdeknieuwkoop.nl actief is op veel verschillende sociale mediakanalen hoeven we je vast niet te vertellen. Maar dat het platform nu nóg meer omarmt wordt, blijkt uit de vele reacties onder de verschillende berichten. Nog steeds kun je genieten – ook als inwoner zelf – van prachtige foto’s van de lokale boswachter, bijzondere plaatjes van inwoners én actuele informatie over recreatieve mogelijkheden. Onder de berichten klinken enthousiaste reacties, waarschijnlijk om dat men nu nog meer waardeert in wat voor omgeving we wonen. De ‘bewonerstrots’ vergroten is voor Nieuwkoop Marketing altijd al een belangrijk streven geweest.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?