Foto: Google Maps

Tijdens een zeer druk bezochte Raadsvergadering werd gisteravond unaniem besloten om nog geen besluit te nemen over de motie. Men wil het advies de gemeente-advocaat afwachten. Daarom is er voorafgaande aan de Meningvormende Raad van 20 juni een Besluitvormende Raadsvergadering ingelast, waarin een definitief oordeel over de motie wordt geveld.
In de tussentijd zal wethouder Tom de Kleer er bij de gemeente Alphen aan den Rijn op aandringen dat zij zolang er nog procedures lopen, niet zal overgaan tot afsluiting van de Ziendeweg
.

Vanavond, 10 juni, wordt tijdens de besluitvormende raadsvergadering een motie behandeld waarin de gemeente Nieuwkoop wordt opgeroepen om bij de rechter in beroep de gaan tegen de door de gemeente Alphen aan den Rijn voorgenomen afsluiting van een gedeelte van de Ziendeweg.

Mocht de gemeenteraad deze motie aannemen dan bestaat de kans dat de Ziendeweg toch open blijft.
Voorafgaand aan de vergadering zal vereniging Eymbert (sinds jaar en dag groot tegenstander van de afsluitingsplannen) de gemeenteraadsleden een petitie aanbieden waarin gepleit wordt voor het veilig open houden van de Ziendeweg.

De Raadsvergadering wordt gehouden in het gemeentehuis aan het Teylersplein te Nieuwveen, aanvang 20.00 uur. Belanghebbenden zullen waarschijnlijk in grote getale aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *