Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober t/m 6 november is het Huis van Duurzaamheid Klimaatsupporter. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald. Om dit te bereiken moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, produceren en reizen.  

De gemeente Alphen aan den Rijn, het Huis van Duurzaamheid en organisaties als Groei & Bloei, IVN en Operatie Steenbreek leveren graag een positieve bijdrage aan het klimaat. Er is in de Klimaatweek bijna elke dag iets te doen rondom dit urgente thema, met activiteiten voor jong en oud. De week start op maandagmiddag 31 oktober met een informatieve rondleiding over de vergroening van het vernieuwde Stadhuisplein. 

Klimaatburgemeester 2022 

Op 1 november om 16.00 uur wordt op het gemeentehuis de klimaatburgemeester voor dit jaar bekendgemaakt door burgemeester Liesbeth Spies, kinderburgemeester Maud en oud-klimaatburgemeester Liesbeth van Bemmel. Diezelfde avond kunnen volwassenen meedoen met de ‘spoedcursus’ tuinieren voor buurtvergroeners om inspiratie op te doen over het vergroenen van geveltuinen, boomspiegels, groenperken of de eigen tuin.  

Op woensdagmiddag 2 november gaan kinderen van 8-12 jaar samen met de kinderraad op expeditie door het klimaatvriendelijke, energieneutrale bibliotheekgebouw in het centrum van Alphen. Zaterdag 5 november kunnen tuineigenaren een klimaatbestendige tuinontwerpschets laten maken op het Groen Klimaatplein van tuincentrum De Bosrand. 

Meer informatie 

Het complete Klimaatweekprogramma met alle gratis activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn is te vinden op de website van de Bibliotheek. Kijk hiervoor op www.bibliotheekrijnenvenen.nl en zoek in de agenda op ‘Klimaatweek’ voor meer informatie over tijden, locaties en de mogelijkheid tot aanmelden.