Handbiker Jetze Plat uit Vrouwenakker is genomineerd voor het prestigieuze ‘Laureus World Sportsperson of the year with a disability 2022’.

De para-atleet haalde op de Paralympische Spelen in Tokio vorig jaar drie gouden medailles. Op elk mogelijk onderdeel waarop hij als handbiker kon uitkomen, pakte hij dus het goud. Maar hij won nog veel meer in 2021. In totaal vijftien keer goud. Van de ‘Super League London, indoor triathlon’ tot het WK triatlon in november in Abu Dhabi. Zijn volledige erelijst van 2021 vind je hier. https://jetzeplat.nl/resultaten.

Jetze reageert op zijn Facebookpagina op de nominatie: “Na een geweldig seizoen in 2021 ben ik echt dankbaar en trots om een van de zes genomineerden te zijn voor de Laureus Sports Awards 2022! Proficiat aan alle andere genomineerden. Ik ben er zeker van dat we de wereld hebben laten zien wat mogelijk is.”

Oscars voor sporters

De verkiezing staat bekend als de Oscars voor sporters. Genomineerd worden voor de prestigieuze titel ‘Laurens World Sportsperson of the year with a disability’ is dus een enorme eer en erkenning. In 2021 is de prijs in de categorie ‘with a disability; niet uitgereikt. In 2020 was Jetze ook genomineerd, maar ging de titel naar een Amerikaanse para-langlaufer.

De winnaars van de sportverkiezing worden via een virtuele awards show bekendgemaakt in april. Ook de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot is genomineerd.