Griekspoor zal komend jaar bermen in gemeente Nieuwkoop onderhouden

griekspoor maaimachine berm nieuwkoop

Civieltechnisch bedrijf Griekspoor uit Nieuw-Vennep zal komend jaar de bermen van de gemeente Nieuwkoop onderhouden. Het maaien zal meerdere keren per jaar plaats gaan vinden. In totaal gaat het om 157 hecatare berm in de gemeente Nieuwkoop, wat door Griekspoor gemaaid zal gaan worden. Het maaien van de bermen is inmiddels begonnen.

In de gemeente Nieuwkoop zijn verschillende bermsoorten te vinden, die alleen een eigen maaicyclus hebben. Het tijdstip van het maaien is van groot belang: zo wordt de ene berm pas gemaaid als de bloemen uitgebloed zijn, terwijl een andere berm ‘gras groeitijd’ krijgt. Dit zou bevordelijk voor zowel plant als dier zijn.

Lees ook: Politie Kaag en Braassem gaat om de tafel met inwoners

Griekspoor reageert tevreden over de opdracht om alle bermen in gemeente Nieuwkoop te mogen onderhouden. “Wij zijn erg blij met deze nieuwe opdracht, waarbij wij voor onder andere Ter Aar, Nieuwkoop, Langeraar, Papenveer, Nieuwveen en Vrouwenakker de bermen op professionele wijze gaan bijhouden. De eerste bermen zijn gemaaid. Tot nu toe gaat alles volgens plan en zijn wij heel erg tevreden”, aldus Wim Dekker, werkvoorbereider bij Griekspoor.

Ook Maayke Dijkstra – beheerder Groen en Water Gemeente Nieuwkoop – laat weten tevreden te zijn over de samenwerking met Griekspoor: “Het is vooral fijn om eens in de zoveel tijd bij elkaar te zitten en te overleggen. Ook het contact tussen de overleggen is goed; er wordt snel gereageerd op vragen vanuit de gemeente. Daarbij wordt het werk netjes uitgevoerd en de plekken waar wordt gewerkt worden netjes achtergelaten. Zo zie je bijvoorbeeld geen grasplekken op de wegen“, aldus Dijkstra.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?