Jacqueline Kleijn zag op haar wandeling vorige week in Langeraar een prachtig vogeltje dat zijn maaltje bij elkaar scharrelde.

Op de snavel van het roodborstje is nog een restje van zijn maaltje te zien. Zijn donkere kraaloogje en zijn oranjerode borst maken hem heel herkenbaar. Roodborsten zijn vaak erg nieuwsgierig en goed van vertrouwen. Tegen soortgenoten zijn zowel het mannetje als het vrouwtje wel heel agressief. Ze verdedigen ‘s zomers en ‘s winters fel hun territorium. Ze tonen daarbij de rode borstveren. In de winter trekt een deel van de roodborsten naar warmere streken in Europa waar meer eten te vinden is. Ook vogels uit noordelijke/noordoostelijke streken trekken naar het zuiden en komen zo in Nederland terecht. Je kunt roodborsten in de winter helpen met gedroogde meelwormen, ongekookte havermout of een zadenmix (bron: Vogelbescherming).

Wij zijn zeer gecharmeerd van dit mooie beestje. De kleurrijke plant waarop hij zit, geeft de foto een speelse twist. En wat is de foto scherp.

GOEDEMORGEN GISTEREN:

Goedemorgen! Sneeuw en ijs, een jaar geleden

Jouw foto

Ook een mooie, unieke, interessante of leuke foto gemaakt ergens in (gemeente) Nieuwkoop, mail hem naar redactie@nieuwkoper.nl. Wij ontvangen het liefst liggende foto’s, meer breed dan hoog. Vrolijke foto’s van dieren en mensen zijn ook van harte welkom.