Beeld: Gerben van Duin.© Natuurlijk Nieuwkoop

Gerben van Duin zal de nieuwe wethouder worden voor Natuurlijk Nieuwkoop. Dit meldt de fractie aan De Nieuwkoper. Met ingang van 1 oktober 2020 zal hij Bernadette Wolters opvolgen, die vanwege gezondheidsredenen noodgewondgen afscheid moest nemen van haar functie als wethouder.

In 1994 zette Gerben van Duin zijn eerste stappen in de politiek wereld en is sindsdien onder andere 18 jaar actief geweest als wethouder voor PUUR Noordwijk, een lokale partij in de gemeente Noordwijk.

ZIE OOK

Wethouder Bernadette Wolters legt haar functie neer om gezondheidsredenen

Geheel onbekend met Nieuwkoop is Van Duin niet: zo heeft hij eerder met de gemeente Nieuwkoop gewerkt als sportformateur aan het sportakkoord – ook wel het vitaliteitsakkoord – dat inmiddels afgerond is. Hiermee heeft hij Nieuwkoop beter leren kennen, is Natuurlijk Nieuwkoop van mening.

ZIE OOK

Berry Dors neemt wethoudersfunctie van Wolters tóch niet over

Pien Schrama, fractievoorzitter van Natuurlijk Nieuwkoop, spreekt over een man met ervaring: “Gerben is een verbinder, hij wil mensen betrekken en ze zoveel mogelijk mee laten denken en doen. Een man met ervaring die in staat is om plannen ook daadwerkelijk te realiseren”, aldus Schrama. Ze laat weten dat Natuurlijk Nieuwkoop het volste vertrouwen heeft in Van Duin.