Beeld: © Gemeente Nieuwkoop

Het kan goed zijn dat je binnenkort op verschillende plekken grote baggermachines tegenkomt. Gemeente Nieuwkoop heeft de firma Kamer & Zn ingeschakeld om op diverse locaties de sloten te baggeren. Gezien het gaat om grote machines, is er een kans dat je eventjes moet wachten op de weg.

“Misschien heb je ze al gespot maar we gaan op verschillende plekken in de gemeente baggeren. Dat doen we niet zelf maar dat doet de firma Kamer & Zn B.V. voor ons. Gezien de grote machines die hiervoor nodig zijn, kan het gebeuren dat je heel even moet wachten”, meldt gemeente Nieuwkoop.

Locaties
Op social media worden bij de aankondiging van de gemeente gelijk locaties door inwoners doorgegeven. “Bij de Schoutstraat in Langeraar mag het ook wel is gedaan worden”, meldt ene Tim. Annette vind dat het ook hard nodig is in Langeraar: “Ook aan de langeraarse plas kant bij de strooplikker? Daar in die windhoek ligt genoeg slib en bagger”.

Onderzoek
Echter wordt er niet zomaar gebaggerd. De gemeente meldt dat er namelijk verschillende werkzaamheden en onderzoeken vooraf gaan. “We beginnen met een controle, dat doen we bij alle sloten in de gemeente. Wanneer we tijdens deze controle ergens teveel bagger aantreffen doen we extra onderzoek naar de kwaliteit ook wel bemonstering genoemd. Dit heeft te maken met het afvoeren van de bagger. Aangezien hier de nodige tijd in gaat zitten, is het niet mogelijk om extra sloten toe te voegen aan de huidige werkzaamheden”, legt een woordvoerster van de gemeente uit bij het bericht.

ZIE OOK

Gemeente Nieuwkoop geeft toestemming voor optredens in de Muziektent

Verbeter de Buurt
De gemeente wijst erop om gewenste locaties door te geven via Verbeterdebuurt.nl. Wanneer dit gedaan wordt komt het verzoek bij de juiste afdeling terecht en is er ook gelijk sprake van contactgegevens voor mogelijk aanvullende vragen.