De homepage van www.nieuwkoop.nl.

De websites nieuwkoop.nl, dewel.nl, duurzaam-nieuwkoop.nl en raadnieuwkoop.nl zijn vernieuwd.

Naast een nieuw jasje kunnen inwoners nu nog eenvoudiger hun online zaken regelen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen. De zoekfunctie is verbeterd en de websites werken optimaal op tablets en smartphones.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn is enthousiast over de nieuwe websites: “De sites zien er niet alleen prachtig uit, zij zijn ook helemaal ingericht op datgene wat de gebruikers zoeken. Het is belangrijk dat onze inwoners en ondernemers op een snelle en efficiënte manier hun zaken kunnen regelen. Gewoon thuis, achter de computer in contact met de gemeente. Een mooie stap in onze digitale dienstverlening!” 

Toegankelijkheid 

Bij de inrichting is er veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website. Digitale toegankelijkheid voor iedereen is niet alleen belangrijk, het is ook wettelijk verplicht. Dit betekent dat de websites ook toegankelijk moeten zijn voor bijvoorbeeld gebruikers met een visuele beperking, doven en slechthorenden. In 2022 worden de websites door een onafhankelijke partij getoetst of zij voldoen aan de toegankelijkheidseisen en waar nodig aangepast. 

Doorontwikkeling

De komende tijd worden de websites doorontwikkeld. Ook blijft de gemeente het gebruik van de websites onderzoeken, zodat ze eenvoudig aangepast kunnen worden aan de behoeften van de gebruikers. Heb je iets niet kunnen vinden op onze websites of heb je andere vragen of opmerkingen over de vernieuwde websites? Laat het de gemeente weten via communicatie@nieuwkoop.nl