Komend weekend kunnen we mooi weer verwachten. Om drukte te voorkomen bij natuurgebieden, worden er op zaterdag 4 en zondag 5 april vier natuurgebieden gesloten, waaronder Het Meijepark en Ruygeborg. Toezicht en handhaving zal ook bij niet gesloten gebieden controleren of iedereen zich aan de corona-maatregelen houdt.

Het gaat om de volgende natuurgebieden die afgesloten worden: Ruygeborg, De Groene Jonker, Het Meijepark en De Hollandsekade, dit laatste gebied in verband met Lusthof de Haeck.

ZIE OOK:

Let op: Compostactie van gemeente Nieuwkoop gaat toch niet door

“Laten we met elkaar er alles aan doen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Een ommetje maken, hardlopen, of fietsen kan, maar doe dit het liefst alleen en vermijd drukke plekken. Keer om als het te druk is”, meldt de gemeente.

Ook laat de gemeente weten dat toezicht en handhaving naast de afgesloten gebieden, ook bij andere gebieden zal controleren of iedereen zich aan de regels houdt. De boete die men kan krijgen, als zij zich niet aan de regels houden is niet mals: “De exacte hoogte van de boete is nog niet bekend, maar we gaan er vanuit dat voor inwoners de boete kan oplopen tot € 400,-“, aldus de gemeente.

ZIE OOK:

Gemeente Nieuwkoop blij om te zien dat corona-maatregelen opgevolgd worden

De gemeente vraagt inwoners ook waakzaam te zijn. Mochten er mensen in groepen gespot worden of als men opmerkt dat mensen zich niet aan de maatregelen houden, kan dit doorgegeven worden via www.verbeterdebuurt.nl.