Gemeente Nieuwkoop promoot het concept Autodelen in de omgeving. De campagne Mijn Auto, Jouw Auto is een initiatief van dertien aangesloten gemeenten van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland. Autodelen kan interessant zijn voor mensen die zo nu en dan behoefte hebben aan een auto óf mensen die een auto hebben, maar meerdere dagen per week stil staat.

Zowel op social media als op haar eigen website promoot gemeente Nieuwkoop Autodelen, een concept waarbij je alleen een auto kunt gebruiken wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig? Dan kan deze juist weer door een ander gebruikt worden.

Autodelen kan resulteren in een aantal voordelen. Zo kunnen gebruikers besparen op uitgaven, zou het beter zijn voor het milieu en zijn er mogelijk minder auto’s in de wijk. Dit laatste kan weer resulteren in ‘meer ruimte voor groen, spelen en ontmoeten’.

Lees ook: Politie verspreidt folders voor onopgelost vuurwerkincident in Noordeinde

In totaal werken er dertien gemeenten samen om in 2050 een energieneutrale regio te zijn, is te lezen op de website van Autodelen: “Dit doen wij via het Energieakkoord Holland Rijnland. Wij stimuleren duurzame mobiliteit. Met de campagne ‘Mijn auto, Jouw auto’ brengen we het gemak van autodelen onder de aandacht.