Gemeente Nieuwkoop geeft kortingsbon voor de aanschaf van een regenton

Regentonnen zijn niet alleen goed voor het milieu, ook je tuin en portemonnee profiteren. Gemeente Nieuwkoop moedigt haar inwoners daarom aan een regenton aan te schaffen en biedt een kortingsbon aan.

Een regenton heeft meerdere voordelen. Zo ben je met een regenton voorbereid op hevige, korte buien. Doordat regenwater vaak niet snel genoeg de bodem in kan zakken, kan wateroverlast ontstaan. Een regenton kan een deel van het water opvangen. Dit kun je bij droogte weer aan de planten geven. Scheelt een sproeibeurt die ieder kwartier gemiddeld 100 liter water kost.

Ook is water uit de regenton beter voor de tuin dan kraanwater. In regenwater zit namelijk geen kalk. De ramen zemen en de auto wassen met water uit de regenton is dus ook een goed idee, want door het lage kalkpercentage in regenwater krijg je veel minder snel strepen.

Tot slot, kraanwater is niet duur, maar door regenwater te gebruiken zijn de kosten nog lager. Het geld dat je uitgeeft aan een regenton, verdien je vanzelf terug.

Omdat een regenton veel voordelen heeft, geeft de gemeente korting op een regenton. “Woon je in de gemeente Nieuwkoop? Dan krijg je van 1 tot en met 30 april 12,50 euro korting bij de aanschaf van een regenton. Je kunt de kortingsbon inleveren bij Intratuin Ter Aar. Wees er snel bij, want op=op. In totaal vergoeden wij tweehonderd regentonnen met korting”, aldus de gemeente in Nieuwkoop Nieuws.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?