Gemeente Nieuwkoop heeft niet tien, maar zelfs dertig moestuinbakken weggegeven aan inwoners. Eind april/begin mei besteedde de gemeente aandacht aan de voordelen van het starten van een moestuin en hield als stimulans een winactie. 

“Een moestuintje vergroot de biodiversiteit, je haalt de natuur de tuin in én je houdt er wat lekkers aan over. Een moestuintje beginnen, is een dankbare investering”, schreef de gemeente op haar website. Daarbij meldde zij dat de inwoners zichzelf, of een ander, konden aanmelden om kans te maken op een eigen moestuinbak.

Uiteindelijk meldden bijna tweehonderd inwoners zich aan voor een moestuinbak. Vast en zeker met dank aan het bericht op De Nieuwkoper, want op onze Facebookpagina tagden heel veel inwoners elkaar. Vanwege dat grote aantal aanmeldingen besloot de gemeente niet tien, maar dertig bakken weg te geven. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht. “De overige deelnemers ontvingen in hun persoonlijke bericht ook een kleinigheidje”, schrijft de gemeente op Twitter over de geslaagde winactie.

LEES OOK
Gemeente geeft tien moestuinbakken weg

One Comment on “Gemeente maakt niet tien maar wel dertig inwoners blij met een moestuinbak”

  1. de huurderbelangen vereniging bestaat dit jaar 25 jaar daarom zijn er bij alle huurders van de woningstichting nieuwkoop een waarde bon van een heerlijke bakkers cake van bakkerij de kruif
    uitgedeeld deze kan nog tot eind juni worden ingeleverd daarna is helaas niet meer mogelijk
    dus pak je kans voor die heerlijke cake
    wilt u meer weten over de hbv of wilt u deelnemen kijk op de website voor meer informatie
    bedankt voor u aandacht arie verlooij bestuurslid hbv

Comments are closed.