Geluidslast veroorzakende man belandt in cel

De agenten van de nachtdienst werden vannacht naar een melding van geluidsoverlast in Langeraar gestuurd. Ter plaatse liep het zo uit de hand dat een arrestatie nodig was.

Toen de agenten bij het opgegeven adres aankwamen, hoorden zij harde muziek uit de woning komen. Ze belden aan. De bewoner deed open en de agenten zagen direct dat hij onder invloed was. Hij wankelde op zijn benen, had grote ogen en knarsetandde.

Het was niet de eerste keer dat de bewoner overlast veroorzaakte. Hij kreeg een bekeuring voor geluidsoverlast. Daarmee zou het klaar moeten zijn. Maar dat was het voor de man niet. Hij beledigde de agenten meerdere malen en maakte ze voor van alles en nog wat uit. Hierna gooide hij de deur dicht en bleef vervelend richting de agenten doen door via het raam naar ze te schreeuwen. Daarnaast gooide hij met spullen. De agenten riepen versterking op; meerdere politieauto’s kwamen ter plaatse, waaronder hondengeleiders.

Arrestatie

Ook de hulpofficier van Justitie werd opgeroepen met een machtiging om de woning te betreden en de bewoner aan te houden voor belediging van de agenten. De bewoner werd daarop overgebracht naar het cellencomplex in Gouda. Ook daar kon hij zich niet gedragen. Hij vernielde zijn celdeur; een geweldsdelict. De agenten lieten de man blazen en namen een speekseltest af. Deze was positief en dus is bloed afgenomen.

De agenten hebben aangifte gedaan van belediging en de politie van vernieling van de celdeur.

Bron: Facebook Politie Kaag en Braassem 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?