Foto: Dice Musica

Drum- & Showband “Dice Musica ‘83” bestaat dit jaar 40 jaar en na een aantal jaren geen taptoe te hebben georganiseerd, pakken zij dit jaar extra groots en feestelijk uit. Op zaterdag 24 juni wordt Taptoe Ter Aar georganiseerd. 

Vanaf 19:00 uur marcheren alle deelnemende muziekverenigingen door het dorp. Om de 5 minuten vertrekt een muziekvereniging met ieder een eigen route. De start is vanaf IKC de Vaart en ze eindigen allemaal op het Lindenplein. Alle muziekverenigingen passeren het kruispunt Aardamseweg / Essenlaan / Vosholstraat. Op dat punt kan iedereen al een glimp opvangen van alle deelnemende verenigingen.   

Om 20;00 uur start de taptoe. Er is een breed afwisselend programma met optredens van: Drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker, Show- & Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout, de Internationale Trommel-, Toeter- en Sjoklup Lutkewierum en de seniorenband van Drum- & Showband Adest Musica uit Sassenheim. Uiteraard zal Dice Musica ook acte de préséance geven. 

Aan het einde van de taptoe zal deze worden afgesloten met een gezamenlijke finale. Daarin wordt het Blijf bij mij Heer en het Wilhelmus gespeeld. Na afloop zullen alle muziekverenigingen terug marcheren van het Lindenplein naar IKC de Vaart. 

Op het Lindenplein komt één tribune te staan. Vanwege de stijgende kosten komen er niet zoals voorgaande jaren twee tribunes te staan. Tevens wordt er om de kosten te dekken entree geheven op de zitplaats. De entreeprijs voor een zitplaats bedraagt slechts € 5,=. U kunt dit contant betalen waardoor u direct toegang krijgt tot de tribune. Staplaatsen zijn gratis.  

Dit evenement kan uiteraard niet worden georganiseerd zonder de inzet van de vele vrijwilligers, de Vrienden van Taptoe Ter Aar, sponsoren en uiteraard de muzikanten. Wilt u een financiële bijdrage doen, dan kunt u een donatie overmaken op bankrekeningnummer NL 36 RBRB 0789 8569 99 ten name van Drum- & Showband Dice Musica ’83.