De expositie Ontspanning en Vermaak van Toen in de Oudheidkamer. © Stichting Historische Kring Liemeer

Gisteren – zondag 1 december – is de nieuwe expositie ‘Ontspanning en Vermaak van Toen’ officieel van start gegaan in de Oudheidkamer van de Historische Kring Liemeer. De expositie bestaat onder andere uit foto’s, krantenknipsels, programmaboekjes en ander materiaal, waarmee een beeld gegeven wordt van het vroegere verenigingsleven en vermaak in Nieuwveen en Zevenhoven.

Hoe zag het verenigingsleven er vroeger uit? Je kunt nu een uniek kijkje nemen in het verleden bij de Oudheidkamer van de Historische Kring Liemeer. Met zeldzaam fotomateriaal krijg je een idee hoe men vroeger te werk ging.

“De mensen kwamen vroeger ook vaak bij elkaar in koffiehuizen en cafés. Hier werd gerepeteerd, vergaderd en gespeeld door muziek-, denksport- en kaartclubs, en hadden de mensen een leuk avondje uit met toneel- en muziekuitvoeringen, bruiloften en andere feesten. Ook van deze, soms verdwenen horeca-gelegenheden hebben we fotomateriaal”, aldus stichting Historische Kring Liemeer.

Lees ook: Sinterklaas opent kinderzwerfboekstation de BendeBieb in Nieuwveen

De Oudheidkamer, gevestigd aan de Kerstraat 31 in Nieuwveen, is elke zondagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.