Een handbiker op de weg. ©Pixabay – superdirk

[UPDATE 31-08] Het tweede goud is binnen. Afgelopen nacht won Jetze Plat met overmacht de MH4-tijdrit in Tokio, de nummer 2 finishte zelfs op een minuut achterstand.

Handbiker Jetze Plat (30) heeft zondagmorgen (onze tijd) op de Paralympische Spelen het goud gewonnen op de triatlon. Een prolongatie.

De atleet uit Vrouwenakker was vlaggendrager tijdens de opening van de Spelen en liet op de triatlon zijn concurrentie ruim achter zich. De 30-jarige Plat kwam als vijfde het water uit en had bij het handbiken iets meer dan een ronde nodig om de koploper van de wedstrijd te achterhalen. Daarna bouwde de man uit Vrouwenakker zijn voorsprong snel uit en wist met meer dan twee minuten verschil overtuigend het goud te pakken.

Op Facebook schreef Plat (vertaald door redactie): “Superblij met mijn optreden, nu focussen op de wedstrijd van dinsdag. We vieren het goud later.”

Vannacht tijdrit

Vannacht staat Jetze Plat om 2:35 uur aan de start van de MH4 tijdrit op de weg. Ook op dit onderdeel is de inwoner van Vrouwenakker medaillekandidaat.