Eenmalige energietoeslag komt later

Begin dit jaar informeerde de gemeente over de eenmalige energietoeslag voor mensen met een laag inkomen. Doel was in het eerste kwartaal te starten met uitkeren, maar de informatie vanuit de Rijksoverheid liet op zich wachten en de uitkeringen dus ook.

LEES OOK:
Eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens nog niet beschikbaar

De eenmalige energietoeslag is bedoeld om de hoge energieprijzen enigszins te compenseren. Ondanks de vertraging is er inmiddels meer duidelijkheid. De gemeente is bezig om alles te regelen. “Helaas kost ook dit tijd,” schrijft de gemeente op haar website.

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen via de bijzondere bijstand eenmalig een tegemoetkoming van ongeveer 800 euro per huishouden. Inwoners met een bijstandsuitkering en inwoners met een AIO-uitkering van de SVB ontvangen dit bedrag automatisch. Zij ontvangen dit bedrag naar verwachting in de tweede helft van april.

Aanvraag doen

Andere inwoners die in aanmerking komen, waaronder werkenden met een laag inkomen, mensen met een uitkering van het UWV, AOW-gerechtigden zonder of met een klein aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen, kunnen in het tweede kwartaal van 2022 een aanvraag indienen bij het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn. “We streven ernaar dat je vanaf 1 mei een aanvraag kunt doen. Zodra dit bekend is, informeren wij je via nieuwkoop.nl en Nieuwkoop Nieuws. Je kunt dan lezen hoe en waar je de aanvraag kunt doen en wat de voorwaarden zijn.”