De brandweer en de politie hadden gisteren een drukke dag. Zij moesten meermalen uitrukken na verschillende meldingen.

Zo was er gistermiddag een gaslek in de Hertog Albrechtstraat in Zevenhoven. Aangekomen bleek een 110 millimeter leiding gas te blazen. De leiding was doormidden getrokken bij graafwerkzaamheden. De weg werd afgesloten, waarna de vrijwilligers van brandweerkazerne Nieuwveen beide leidingen tijdelijk afplakten. Toen de mensen van Liander arriveerden, assisteerde de brandweer met het plaatsen van de ballonnen in de leiding, zodat er geen gas meer uit kon. Vervolgens kon Liander de leiding repareren.
Automobilist auto kwijt
Wijkagenten kwamen vervolgens in actie in Ter Aar. Hier hielden zij een automobilist aan die in een onverzekerde auto rondreed en ook nog eens geen rijbewijs had. De agenten namen het voertuig in beslag.
 
Schoorsteenbrand

In de avond gingen de politie en de vrijwilligers van brandweer Nieuwveen samen af op een melding van een schoorsteenbrand van een woning aan het Nieuwveens Jaagpad in Nieuwveen. Aanrijdend werd bekend dat het zou gaan om een schoorsteenbrand. Ook de vrijwilligers van kazerne Uithoorn  waren onderweg.

Binnen werd verkend waar de warmte zich in de schoorsteen bevond. Ook de hoogwerker van kazerne Hoofddorp kwam ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker is de schoorsteen geraagd. De restanten zijn uit de kachel geschept en naar buiten gebracht. Hierna kon iedereen retour.

 

 

Bron: Instagram Brandweer Gemeente Nieuwkoop en wijkagenten Nieuwkoop