Dit weekend heeft de politie een 34-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol. Daar bleef het niet bij: later in het weekend werd opnieuw een bestuurder onder invloed achter het stuur te zitten. Een 27-jarige Alphenaar reed onderinvloed van verdovende middelen.

Op vrijdag 10 juli om 16.15 uur werd in Nieuwveen een 34-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden. In eerste instantie voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, maar later bleek ook dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed. Hij blies 410 UG/l op het bureau. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

ZIE OOK

Politie vist gestolen auto uit Aarkanaal in Ter Aar

Twee dagen later, op zondag 12 juli, werd omstreeks 03.20 uur een slingerende auto gespot op de W.P. Speelmanweg in Nieuwveen. De bestuurder is door de politie gestopt, waarna na een speekseltest bleek dat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat. 

De politie laat weten er bloed afgenomen is: “Binnenkort zal blijken hoeveel drugs hij heeft gebruikt en zal proces-verbaal worden opgemaakt. Met een rijverbod van 24 uur mocht de man lopend weer gaan”, aldus de politie.