Dorcas voedselactie in supermarkten

Een vrijwilliger levert bij een oudere een voedselpakket af. ©Dorcas.nl

De vrijwilligers van Dorcas staan begin november weer in verschillende supermarkten in gemeente Nieuwkoop voor de jaarlijkse Voedselactie.

Rondkomen van 45 euro per maand waar je alles van moet betalen. Ook medicijnen en kleding. Het is voor veel ouderen in Oost-Europa aan de orde van de dag. Dorcas brengt deze mensen daarom een voedselpakket. Dat is, vooral in de koude wintermaanden als er geen groente verbouwd kan worden, belangrijk. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, er zitten ook verse producten in.

Doneren

Om de pakketten te kunnen vullen, staan vrijwilligers van Dorcas van maandag 1 tot en met zaterdag 6 november in diverse supermarkten in gemeente Nieuwkoop. “We zamelen dit jaar geen fysieke producten in, maar gaan werken met vouchers”, legt Margriet Visser-Staat van Dorcas uit. “Op deze vouchers staat dan bijvoorbeeld een blik bruine bonen of een pak rijst. In totaal zijn er vijf soorten vouchers van producten die gekocht kunnen worden. Het geld wat hiermee wordt opgehaald, wordt lokaal in de projectenlanden besteed om daar voedselpakketten te kopen en uit te delen. De ontvangers herkennen de producten en per land is het beter afgestemd aan de behoeftes van de mensen daar.”

Voedsellijstje

Het voedsellijstje van eerdere acties verdwijnt niet. “De vrijwilligers in de supermarkt delen een voedsellijstje uit aan de klanten. De klanten kunnen de vouchers in de winkel vinden. Deze rekent de klant af bij de kassa en de voucher levert de klant weer in bij een Dorcas-vrijwilliger. Aan het einde van de dag worden alle vouchers bij elkaar opgeteld en de supermarkt maakt het totaalbedrag als gift over naar Dorcas.”

www.dorcas.nl/voedselactie


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?