Dijkverbetering Hoekse Aar en Schilkkade in delen

De Hoekse Aarkade. ©Google Maps

De omgevingsvergunning voor het eerste gedeelte van het project ‘Dijkverbetering Hoekse Aar en Schilkkade’ is aangevraagd.

De dijken aan de Hoekse Aar en de Schilkkade in Ter Aar voldoen niet meer aan de veiligheidsnorm. Daarom worden  de dijken versterkt en verhoogd met klei. Ook de beschoeiing wordt vernieuwd, een nieuw wandelpad met betonplaten aangebracht en nieuw asfalt aangebracht.

Om ervoor te zorgen dat de aannemer, de Bunnik Groep, zo snel mogelijk kan starten met de uitvoering van het project is besloten de omgevingsvergunning in meerdere delen te splitsen. De Bunnik Groep hoopt zo te kunnen beginnen met de werkzaamheden aan het eerste gedeelte, terwijl de aanvraag en doorlooptijd van de andere vergunningen nog loopt.

Het eerste deel waarvoor een omgevingsvergunning is aangevraagd is voor het deel waar het ontwerp hetzelfde is gebleven; de kade bij het weiland tussen Schilkkade 6 een Korteraarseweg 1. Over de start en de planning van dit eerste deel kan de Bunnik Groep nog geen informatie geven.

Bewonersavond

Voor het andere deel van de Hoekse Aar- en Schilkkade, waar de arken liggen, is de Bunnik Groep nog bezig met de laatste details van het aangepaste ontwerp. Zodra alle aanpassingen aan het ontwerp zijn doorgevoerd, verzorgt de Bunnik Groep een bewonersavond om de bewoners uitgebreid te informeren en vragen te beantwoorden.

Bron: BouwApp.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?